Gulvvarme på fliser i badeværelse

Gulvvarmesystem: Gulvvarme i Nordsjælland (Allerød, Hillerød, mm.) – VVS til en fair pris

NC VVS er din VVS’er i Allerød og omegn og vi er specialister i at installere gulvvarme. Vil du have gulvvarme i din bolig? Og bor du på Nordsjælland (fx omkring Allerød, Farum, Vedbæk eller Helsinge)? Vi kommer med glæde ud til jer og opsætter professionel gulvvarme-styring, så I kan opleve den smarte og behagelige varme, som går fra fødderne og op. Tag kontakt til os og få et godt tilbud på montering af gulvvarme-styring, eller læs mere på denne side, hvor vi har beskrevet, hvordan vi udfører gulvvarme. Vi kører ud og hjælper med VVS i Hillerød og omegn.

Contact Us
Størst tilladte upload: 30MB

Gulvvarme specialist: VVS i Allerød, Hillerød, Birkerød, Farum og omegn

Med hoved-lokation i Allerød, så er vi vante til at tage opgaver i Allerød og omegn. Hvis du bor her og har brug for gulvvarme, så har vi derfor kort kørsel og kan nemt komme ud og give jer en god løsning. Men vi er selvfølgelig også glade for at tage på køretur, hvis du bor i andre steder af Nordsjælland (det kunne eksempelvis være Hillerød, Farum, Helsinge, Lynge, Birkerød, Vedbæk eller endda København). Som autoriseret VVS’er kommer vi gerne ud og giver jer en god gulvvarme-styring.

Gulvvarme på fliser i badeværelse

 

Gulvvarme-styring med termostat – Hvordan styres gulvvarmen?

Gulvvarme styres med et gulvvarmetermostat, som sættes op i alle rummene. På den måde kan du styre varmen i gulvet i hvert enkelt rum individuelt og nemt med et termostat. Det betyder også, at I kan skrue ned for gulvvarmen, når I ikke bruger den, og dermed spare på regningen. Samtidig er gulvet hurtigt til at blive varmet, hvis du kommer hjem og skal have hurtig varme i fødderne en vinterdag. Som en troværdig rådgiver vil vi sige, at gulvvarme-styring typisk er længere tid om at regulere temperaturen i rummene end radiatorer. Det skyldes, at gulvet først skal varmes eller nedkøles, før rummet skifter temperatur. Til gengæld giver gulvvarme-styring en rigtig behagelig type af varme – som du nok har oplevet – og det kan med fordel kombineres med andre varmekilder. Skriv eller ring til os, så giver vi gerne en god rådgivning omkring gulvvarme-styring til jeres bolig.

Hos NC-VVS laver vi gulvvarme til en fair pris i Nordsjælland (Annisse, Birkerød, Farum, Gørløse, Hillerød, Nødebo, Skævinge, Uggeløse og Vassingerød).

Læs også om vores muligheder inden for varmeinstallationer

Hvad er vandbåren gulvvarme?

Gulvarme eksperter og specialister installerer: Vandbåren gulvvarme
Vandbåren (Vandbaseret) gulvvarme fungerer ved at slanger med varmt vand løber under gulvet sammen med en varmefordelende plade, hvilket holder gulvet varmt.

Vi tilbyder vandbåren gulvvarme, fordi det i langt størstedelen af tilfældene er den bedste løsning. El er nemlig dyrt, og el-baseret gulvarme kan koste op til 2-3 gange så meget med en vandbåren gulvvarme. Derfor anbefaler vi, at I får et gulvvarmesystem, som er baseret på vand. Vandbåren gulvvarme er altså nok den billigste type af gulvvarme i drift.

Vandbåren – eller vandbaseret – gulvvarme kan enten erstatte eller gå hånd i hånd med radiatorer. Desuden er varmetypen utrolig behagelig, særligt hvis du kommer hjem med kolde og våde fødder på en mørk vinterdag.

Helt præcist fungerer vandbaseret gulvvarme ved at slanger med vand løber under brædderne i gulvet, og da varmen stiger opad, vil det varme vand hurtigt opvarme jeres gulv og resten af rummet. Slangerne vil være tilsluttet boligens centralvarmeanlæg – altså det centrale sted i boligen, hvor jeres varme, fx fjernvarme, bliver leveret til. Gulvvarme-styringen kræver derfor, at den kan tilsluttes jeres varmeanlæg, samt at I må ændre på opbygning af gulvet. Hvis du er i  tvivl om, hvorvidt I kan/må få etableret gulvvarme (i de fleste tilfælde kan I godt), så vil vi meget gerne tilbyde rådgivning omkring dette. Bare giv et kald eller skriv til NC VVS foroven.

Med vandbaseret gulvvarme kan slangerne enten støbes i beton eller lægge det under trægulv, hvilket er blevet mere udbredt med tiden. Forskellige producenter tilbyder forskellige løsninger, og hos NC VVS har vi valgt en god løsning, som vil give jer stabil og langtidsholdbar gulvvarme, der kan varme både fødder og resten af kroppen. Ved alle typer løsninger vil slangerne med vand har tilhørende plader, som fordeler varmen i et pladesystem, således at I vil opleve en lige varme alle steder på gulvet. Løsningen er relativt nem at installere under et trægulv, og vi vil meget gerne hjælpe jer med det – helt fra rådgivningsfasen til den endelige montering.

Ring til os og aftal med vores konsulent eller VVS’er, hvad der giver mening for dig og din bolig vedr. gulvvarme. Vi giver dig et tilbud på installation af gulvvarme 

Gulvvarme: Montering af gulvvarmeplader eller varmefordelingsplader til en fair pris

Hør om vi kan hjælpe med at isætte gulvvarmeplader eller varmefordelingsplader til jeres gulvvarme. Hvad enten det drejer sig om 25mm, 20mm eller 16mm gulvvarmeplader, så lad os tage en snak om det.

Tag kontakt til NC VVS, og hør mere om gulvvarmeplader med isolering. Vi hjælper med at isætte alle slags plader til varmefordeling i det samlede gulvvarmesystem. Har du behov for ø20 eller ø16, så er vi klar til at svare på spørgsmål.

Vi lægger selvbærende varmefordelingsplader fra Bauhaus, Roth, Novopan, Wavin og mange flere. Nogle

Hør mere om, hvad det koster pr m2 for at få foretaget montering af varmefordelingsplader.

Hvad er fordelene ved (vandbaseret) gulvvarme?

Slanger med vand under gulvet giver varme
Slanger med vand under gulvet giver varme. Det giver en utrolig god komfort i fødderne, og rummet kan føles mere varmt.

Som vi har nævnt allerede, så er der nogle åbenlyse fordele ved gulvvarme i forhold til den komfort det giver, at varmen rammer fødderne. Derudover fordeles varmen også jævnt rundt i boligen, hvorved du ikke vil opleve, at det er koldt ved fødderne, som det nogle gange kan være med radiatorer. Ligesom med andre typer opvarmning – og særligt med gulvvarme – så er det selvfølgelig vigtigt, at din bolig også er velisoleret.

Et tegn på at boligen er dårligt isoleret er, hvis der er kolde ydervægge, vinduer eller utætheder i bygningen. Her giver det rigtig god mening at efterisolere og få nogle nutidige energiruder, der holder på varmen i boligen. På den måde kan du holde varmeregningen nede, samtidig med, at du nyder komforten ved gulvvarme. Mange ældre bygninger (særligt fra før 1950) kan være dårligt isoleret, og det kan nyere bygninger faktisk også. Som fagekspert vil vi gerne hjælpe dig med at vurdere, om gulvvarme ville være en god løsning for jeres bolig – tag endelig kontakt til os hos NC VVS ved at bruge kontaktformularen ovenfor eller ringe til os.

En anden uventet fordel ved gulvvarme er, at når fødderne er varme, så vil du kunne skrue en tak ned for varmen fra radiatorerne uden af fryse. Det kan på den måde give dig en lille besparelse i varmeregningen, hvis du også har gulvvarme. Tal fra Dansk Energi viser eksempelvis, at hvis du skruer ned fra 22 til 21 grader, så vil du cirka spare 5% på din varmeregning.

Desuden giver varmløsningen også den fordel, at I slipper for at skulle tage hensyn til radiatorer – eller i hvert fald i en mindre grad – når I indretter. Det kan være en stor fordel, når en sofa, reol eller andre møbler skal placeret i rummet.

Hvorfor ikke el-gulvvarme?

I forlængelse af sidste afsnit om vandbåren gulvvarme, så kan vi tilføje lidt om el gulvvarme. El-gulvvarme er nok den dyreste måde at opvarme et rum på, og det er altså i længden decideret spild af penge, medmindre du skal opvarme meget små rum. På trods af, at el gulvvarme er nemt at installere, så vil den dyre elregning opveje og gøre det til en ufordelagtig løsning. Som Bolius og andre kilder skriver, så er det generelt heller ikke lovligt at etablere el som den primære energikilde i et hus, hvis huset samtidig er forsynet med gas eller fjernvarme – hvilket cirka 75% af alle boliger i Danmark er. Derfor er vores løsning hos NC VVS vandbåren.

Hvilke typer gulv laver vi gulvvarme til?

NC VVS laver gulvvarme til alle typer af gulv, særlig træ samt fliser, beton og klinker. Vi har lavet alle typer gulvvarme som nedstøbt i beton, lagt i forskallingsbrædder med varmefordelingsplader, hurtigregulerende gulvvarme, mini gulvvarme, gulvvarme til lav byggehøjde, nedlagt i plader spånplade med varmefordelingsplader. Nedenfor kan du læse om et par af materialerne:

Gulvvarme til træ, trægulv, flisegulv og andre gulvtyper

 

Gulvvarme i træ laves ved at slanger med vand lægges sammen med en varmefordelende plade under gulvet. Det fungerer rigtigt godt. Du skal dog være opmærksom på, at varmen i trægulv bør ikke overstige 23-24 grader, da træet så kan tørre ud og gå i stykker.

Trægulv med gulvvarme
Trægulv med gulvvarme kan eksempelvis installeres i et køkken eller en stue.
Gulv af klinker og beton
 Gulv af klinker, hvor der kan installeres varme i. Også hundene elsker det!

Gulvvarme til fliser, beton og klinker

Gulvvarme til fliser, beton og klinker kan laves ved at slanger med vand støbes i betonnet. Ligesom med gulvvarme til træ, så vil vandet i slangerne blive opvarmet, hvilket opvarmer gulvet, når varmen stiger til vejrs op i fliser, beton og klinker. Fliser og klinker har man typisk på badeværelset/toilettet, hvilket også er et meget udbredt rum at have varme i gulvet. Fliser og klinker føles utrolig dejligt, når de er opvarmet.

Gulvvarme pris: hvad koster gulvvarme?

Prisen på gulvvarme-styring er afhængig, hvad for et fabrikat, og hvilken konstruktion, der vælges. Hvis du vil vide præcis, hvad gulvvarme koster for jeres bolig, så skal du blot kontakte os. Efter at vi har været i dialog – og måske besøgt jeres bolig – så kan vi give et anslag på en god pris. Hos NC VVS vægter vi kvalitet højt, men samtidig, så skal prisen også være god – hvad end du skal have en løsning i badeværelset eller andre rum.

Prisen på de rå materialer kan være på 200-300 kroner per kvadratmeter, men det afhænger selvfølgelig af den løsning, I ender ud med. Derudover kommer de øvrige udgifter i forbindelse med opsætningen/arbejdskraft, hvilket giver en samlet pris. For at få at vide præcist, hvad det koster, så kan vi give dig en god pris, hvis du kontakter os.

At få etableret vandbaseret gulvvarme er en investering. Det koster flere penge at etablere end elbaseret, men til gengæld vil det være 2-3 gange billigere i drift, hvilket sparer dig i den samlede pris.

Badeværelse (toilet), køkken, stue, entré med mere

Det er meget typisk, at gulvvarme implementeres på et badeværelse / toilet, men det kan faktisk sættes op i næsten alle rum, blandt andet køkken, stue, entré med mere. Måske er det særligt udbredt i badeværelsesgulv, fordi folk ønsker varme fødder om morgenen, når de lige er stået op. I al fald, så laver NC VVS både løsninger i badeværelse, køkken, stue, entré og alle andre tænkelig rum.

Vi løser i øvrigt også andre problemer, du måtte have med toilettet – for eksempel stoppet toilet, der gør, at toilettet ikke kan skylle ud.

Hvilken energikilde skal du have?

Det fungerer særlig godt, hvis du har en energikilde, som ikke har særlig høj fremløbstemperatur. Hvis du skal have varme fra gulvet, så giver det fx god mening, hvis din energikilde er en varmepumpe, fx luft til vand eller jordvarme. Det fungerer også godt med fjernvarme, naturgas eller oliefyr. Hvis du har solvarme, kan du sågar varme gulvet op om sommeren uden en særlig stor stigning i varmeregningen.

Fungerer gulvvarme med varmepumpe (luft-til-vand og jordvarme)?

Gulvvarme fungerer særdeles godt med en luft-til-vand eller jordvarme varmepumpe. Det skyldes, at begge typer af varmepumper opvarmer vand, som så kan drives ind i den vandbårne gulvvarme, i boligens radiator samt i brugsvandet. Hos NC VVS laver vi luft-til-vand og jordvarme varmepumper i Allerød og resten af Storkøbenhavn.

Luft til vand varmepumpe

Fungerer naturgas og gulvvarme sammen?

 

Hvis du har el-gulvvarme, så skal du af gode grunde bruge strøm til at opvarme gulvet. Men hvis du derimod får vandbaseret gulvvarme, så kan du benytte alle typer varmekilder – også et naturgasfyr. Vandet skal blot opvarmet af naturgasfyret, hvorefter vandet så driver rundt under gulvet. Hvis du vil have et tilbud på et naturgasfyr, så er du velkommen til at kontakte os hos NC VVS. Vi har mange års erfaring med at udskifte ældre oliefyr til nyere naturgasfyr.


Naturgasfyr tilbud

 

Gulvvarme ekspert: Vi benytter bl.a. Wavin, Uponor, Pettinaroli eller Roth Nordic

Hos NC VVS bruger vi typisk mærkerne Wavin, Uponor, Pettinaroli eller Roth Nordic. Disse mærker har vi nøje udvalgt på grund af deres gode omdømme og troværdige kvalitet. Wavin, Uponor, Pettinaroli og Roth Nordic er gode mærker, og vi laver gerne en god løsning til en fair pris hos jer. Om I får en løsning med Wavin, Uponor, Pettinaroli eller Roth Nordic afhænger af, hvad der passer til jeres bolig. Kontakt NC VVS og modtaget et tilbud på gulvvarme fra vores eksperter.

Hvor i Allerød (Nordsjælland) ligger NC VVS?

NC VVS har lokation på Gydevang 20, 3450 Lillerød, som du kan se på kortet nedenfor. Som sagt er det derfor nemt for os at tage rundt til særligt Allerød, men også resten af Nordsjælland, hvor vi laver gulvvarme og andre VVS samt blikkenslager-opgaver.

Det siger kunderne om NC VVS

”Jeg har længe ville have gaskomfur, men var også lidt nervøs for at samlingerne skulle stå og lække gas. Det blev heldigvis løst hurtigt og sikkert af Søren Nymand.”
⭐⭐⭐⭐⭐
Maj Pedersen

Kontakt os
Scroll to Top