Flytte radiator

Flytte radiator

Har du brug for hjælp til at flytte radiatorerne? Flytningen af en radiator kan hurtigt blive til en kompleks opgave, som derfor kræver professionel hjælp. Der er flere faktorer, der skal overvejes, især tilslutningen til din varmeinstallation. Hos NC VVS sikrer vi at flytningen sker korrekt og sikkert, så de passer perfekt til dit rum. 

Med vores erfarne VVS’ere sikrer du at arbejdet bliver udført hurtigt og effektivt.
Uanset om du ønsker at omstrukturere din bolig, renovere et rum eller bare ønsker en mere optimal placering af din radiator, så står NC VVS klar til at hjælpe dig. Vi sikrer dig at alle de nødvendige tilslutning, og justeringer udføres korrekt, så du kan nyde en effektiv og pålidelig opvarmning i dit hjem. 

Kontakt os i dag for en professionel vurdering og et uforpligtende tilbud på flytning af dine radiatorer. Lad os hjælpe med at skabe den ideelle opvarmningsløsning til dit hjem.

Contact Us
Størst tilladte upload: 30MB

3 Fordele ved at flytte radiator

Bedre varmefordeling
Ved at en radiator er placeret et sted, hvor den ikke kan sprede varmen optimalt, vil rummet stadig føles kold, selvom radiatoren er på fuld styrke. Derved kan man flytte radiatoren til et mere fornuftigt sted for at forbedre varmefordelingen i rummet, hvilket vil kunne skabe en mere jævn temperatur. 

Forbedret energieffektivitet
Når en radiator er placeret et uhensigtsmæssigt sted, bliver der krævet mere energi for at opvarme rummet op. Ved at flytte radiatoren , ville du dermed kunne spare på energien, da dine varmeregninger bliver reduceret. 

Optimering af rummet
Hvis din radiator fylder meget i dit rum, kan du flytte din radiator for at skabe mere plads og dermed forbedre rummets æstetik. 

Har du brug for et nyt gasfyr eller en varmepumpe, så kan du også kontakte NC VVS.

Guide til flytning af radiator

Det er muligt at flytte en radiator selv. Dog skal det bemærkes, at det kan være en relativ udfordrende opgave, der kræver omhyggelighed samt forståelse for forskellige tekniske aspekter. Herunder kan du læse mere om de forskellige trin, der er når man skal flytte en radiator.

Der er også vigtigt at bemærke at denne opgave kan kræve en række udstyr og værktøjer som er nødvendige for at flytte radiatorerne.

  • Rørnøgle
  • Rørskærer
  • Skruetrækker
  • Sæt tænger
  • Vægbeslag
  • Justerbare støtter
  • Rørfittings

Afbryd varmen

Det første du skal gøre er at slukke for varmesystemet og lukke for vandtilførslen til radiatoren og lade radiatoren køle ned, før du begynder at demontere radiatoren for at undgå skader på systemet. forbrændinger og uventede udslip.

Dræne systemet 

Før du fjerner radiatoren, er det vigtigt at du dræner systemet korrekt, dette gør du ved at placere en spand under radiatoren, hvor du efterfølgende skal løsne på ventilerne for at tømme vandet. Du skal være opmærksom på at der kan komme en betydelig mængde vand ud, så det er en god ide at dække gulvet med plastik.

Fjern din radiator

Efter du har drænet din radiator for vand, er du nu klar til at fjerne radiatoren. Du skal løsne rørforbindelserne og dermed flytte radiatoren forsigtigt. Her skal du være opmærksom på at radiatoren kan være tung.  

Justering af rørene
Som udgangspunkt er det muligt at justere rørene som radiatoren er tilsluttet til. Dog hvis de ikke passer ind i det nye sted, skal du justere dem ved hjælp af fittings samt andre rørforbindelser.

Montering af radiatoren

Efter rørene er justeret, er du nu klar til at montere radiatoren på det nye sted, hvor du skal tilslutte rør forbindelserne igen. Her er det vigtigt at du sørger for at åbne ventilerne samt påfylde systemet med vand. Derefter kan du tænde for varmen. 

Disse trin er de grundlæggende trin, der skal følges. Hvis du er usikker på processen, kan du kontakte NC VVS og så kommer vi og gøre det for dig.

Kontakt os
Scroll to Top