Installation og opsætning af ny bruser

Hos NC VVS tilbyder vi installation og opsætning af en ny bruser, vi står klar til at hjælpe dig med professionel assistance og ekspertise inden for VVS-installationer. Vi leverer løsninger som er skræddersyet til dine behov og ønsker. Vi har erfaring inden for VVS-installationer, som sikrer dig, at den nye bruser vil blive installeret korrekt og til tiden. 

Ønsker du at prøve kræfter med installationen af din nye bruser selv? Så kan du læse nærmere om processen herunder, men husk på, at det kan være besværligt at gøre det selv – og måske også ulovligt at stå for VVS-arbejde selv. Hvis du ikke vil lave det selv, så står vi klar til at hjælpe med autoriserede VVS-installationer.

Uanset om du har brug for professionel assistance eller ønsker nogle råd og vejledning, så er NC VVS her for at hjælpe dig.

Contact Us
Størst tilladte upload: 30MB
 

Guide til installation af ny bruser - sådan gør du

Før du går i gang med installationen, er der nogle værktøjer, som er nødvendige for at kunne fuldføre opgaven. Du får nemlig brug for følgende: En skruetrækker, vådrumssilicone, en svensknøgle, et brusestangssæt og et brusearmatur.

Forberedelse og afbrydelse af vandforsyning før installation

Før du går i gang med installationen, er det vigtigt at lukke for vandet ved hovedhanen i din bolig. Derefter skal der testes for at sikre, at vandet er helt slukket ved at tænde for bruseren. Hvis der stadig kommer vand ud, har du ikke lukket for vandet korrekt. Når vandet er slukket, kan du derfra begynde at fjerne den eksisterende bruser og blandingsbatteriet.

Vi kommer i det følgende med 4 steps for hvordan du montere dit bruser:

NC VVS i Nordsjælland og København

1 step - Demontér det tidligere brusersæt

Det første du skal gøre er, at du løsner bruseslangen. Dette gør du ved at skrue den af. Derefter skal du bruge en justerbar svensknøgle til at løsne de to omløbere, som er bad på blandingsbatteriet. Her skal du være opmærksom på at gøre det forsigtigt, da der kan komme en del vand ud. 

Når omløberne er løsnet, kan du dreje dem helt af med fingrene og dermed fjerne blandingsbatteriet. 

Hvis dine nuværende rosetter er i god stand, er der ingen grund til at ændre dem. Hvis du på den anden side har fået nye rosetter til din nye bruser, som matcher bedre eller bare appellerer mere til dig, er det en simpel proces at skifte dem ud. Du kan nemt skrue de gamle rosetter af ved hjælp af dine hænder.

2 step - Benyt vådrumssilicone til isolering

Efter du har fået fuld adgang til vandrørene, er det essentielt at sikre tætheden mellem fliserne og rørene til batteriet. Hvis fliserne og rørene ikke er tæt nok, så vil vandet løbe ind i væggen og på den måde risikerer du en vandskade.

Derfor skal du anvende vådrumssilicone omkring rørene. Her er det vigtigt at du husker at glatte silicone-massen forsigtigt ud med enten en fugtig finger eller en klud fugtet med sæbevand. Hvis ikke du gør dette korrekt, så kan du måske få en vandskade. Er du usikker, så kontakt os, og du får en autoriseret VVS’er ud til din bolig.

3 step - Monteringen af blandingsbatteri og rosetter

Det er tid til, at du skal fastgøre rosetterne. Dette skal gøres på samme fremgangsmåde som fjernelsen af de tidligere. Når du har fjernet de gamle rosetter, er det vigtigt at du forbedrer monteringen af det nye blandingsbatteri.
Sørg for at sætte de medfølgende pakninger i, som ofte ligner små sier, disse pakninger skal trykkes fast på plads for at sikre en tæt forsegling.
Det næste du skal gøre er, at du monterer batteriet på væggen. Her er det essentielt, at du sikrer, at det varme vand er placeret til venstre mod væggen, eftersom det er der er varmtvandsrøret sidder.

Fastgør derefter de to omløbere mod væggen ved at dreje dem med fingrene, indtil de er så stramme som muligt. Benyt derefter din svensknøgle til at spænde dem yderligere. Ret din opmærksomhed på at sikre, at svensknøglen er helt stram omkring omløberen for at undgå at beskadige materialet på din bruser.

4 Step- Monter bruseslange og brusehoved fast

Nu skal du montere bruseslangen og brusehovedet. Det gør du ved at skrue dem ordentligt på plads. Det er desuden vigtigt, at du husker at anvende en pakning før du skruer slangen på blandingsbatteriet, hvilket er med til at sikre at der er en tæt forsegling.
Hvis der i forvejen er monteret et beslag og en brusestangsholder på væggen, kan du bare skrue dem ud og dermed erstatte dem med de nye dele med en skruetrækker. Hvis der skal bores nye huller, skal du først markere på væggen, hvor de skal placeres.

Har du brug for hjælp med at få din nye bruser monteret?

Hvis du ikke føler dig helt sikker på, hvordan du skal håndtere opgaven. Så kan det være en god idé at kontakte professionel hjælp. Her står NV VVS klar til at hjælpe dig med opgaven. På den måde kan du være sikker på at den nye bruser bliver monteret korrekt og fungere optimalt uden bekymringer.

Kontakt os
Scroll to Top